FANDOM


PËRMBAJTJA

Edit

NGA MESJETA NË RILINDJrar Edit

 • Mendimi humanist
 • Periudhat letrar
 • Llojet letrare

Edit

FRANÇESKO PETRARKA

 • Autori dhe epoka
 • Libri i këngëve
 • Komente

Edit

XHOVANI BOKAÇO

 • Zanafilla
 • Struktura
 • Tematika
 • Tipologjia
 • Format tregimtare
 • Komente
 • Lexime

Edit

MIGEL DE SERVANTES SAAVEDRA

 • Don Kishoti
 • Heroi i romanit dhe kuptimet plotësuese
 • Aventura në çift
 • Format e komikes
 • Donkishotizmi
 • Nga romani tek miti
 • komente
 • lexime
 • komente
 • biografi
 • pytje dhe pergjgjje
 • {| border="2" cellpadding="2" cellspacing="2" class="article-table article-table-selected" style="margin: 0px auto; width: 520px;"

|- ! scope="col"| françesko petraka

ma i miri

ma i bukuri

hahhah\


hihih

hyyhyhy ! scope="col"| qa pot vyn franç...

a

a

a

a


a

aa ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| ! scope="col"| |- | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |- | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |- | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |- | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |


Edit

UILLIAM SHEKSPIR

 • Shekspiri historik
 • Tatri elizabetian
 • Teatri shekspirian
 • komedia struktura,llojet
 • Tragjedia struktura,kryetemat
 • Gjuha dhe figuraci

Edit

Edit

Molieri

 • Njeriu i skenës
 • Gjeniu kom ike
 • Teatri i Molierit
 • Arti i komedisë kari
 • katarsisi komik
 • kopraci
 • Një komedi karakteri
 • Një komedi intrige
 • Harpagoni dhe harpagonizmi
 • Viktima të harpagonizmit
 • Komente

EPOKA ROMANTIKE Edit

 • Poeti romantik
 • Lirizmi dhe romantizmi
 • Drama romantike

Edit

JOHAN VOLFGANG GËTE

 • Jeta dhe vepra
 • FAUSTI-tematika diskurset
 • Idetë në "FAUST"
 • Komente

Edit

VIKTOR HYGO

 • Jeta dhe vepra
 • poezia,esencat romantike
 • Figuracioni poetik
 • Komente
 • Lexime

Edit

XHORXH BAJRON

 • Poeti romantik
 • Bajronizmi
 • Komente
 • Lexime
 • Shtegtimet e qajld haroldit

Edit

ALEKSANDËR PUSHKIN

 • Jeta dhe epoka
 • Eugjen Onjegin
 • Komente.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.